Wykaz podręczników na rok szkolny 2020/2021

KLASA I Szkoła Branżowa I stopnia po szkole podstawowej

(zawód: oddział wielozawodowy )

PRZEDMIOT

NUMER DOPUSZCZENIA

TYTUŁ PODRĘCZNIKA

AUTOR

WYDAWNICTWO

Język polski

 

 

1025/2019

To się czyta! Podręcznik do języka polskiego dla branżowej szkoły pierwszego stopnia. Klasa I

Anna Klimowicz,

Joanna Ginter

Stentor, WSiP

 

Stentor, WSiP

Język angielski

 

986/2019

Vision 2019, poziom A2

Helen Casey,

Joanna Szuwart

Oxford

Podstawy przedsiębiorczości

 

1039/2020

Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych. Nowe wydanie.

Zbigniew Makieła

Nowa Era

Historia

 

 

 

Historia. Podręcznik dla szkół branżowych I stopnia cz. 1

Janusz Ustrzycki,

Mirosław Ustrzycki

Operon

Geografia

 

1072/1/2019

 

Geografia 1. Podręcznik dla szkół branżowych I stopnia.

Sławomir Kurek

Operon

Fizyka

1086/1/2020

Podręcznik dla szkoły Branżowej I stopnia

Grzegorz Kornaś

Operon

Matematyka

967/1/2019

 

 

To się liczy! Podręcznik do matematyki dla branżowej szkoły pierwszego stopnia. Klasa I

Wojciech Babiański, Karolina Wej

 

Nowa Era

Informatyka

1057/2019

 

Podręcznik dla Szkoły Branżowej I stopnia

Wojciech Hermanowski

Operon

Edukacja dla bezpieczeństwa

 

1061/2019

Podręcznik dla Szkoły Branżowej I stopnia.

Barbara Boniek, Andrzej Kruczyński

Operon

Religia

 

AZ-51-01/18-KI-3/20

Jestem chrześcijaninem. Wierzę.

K. Rokosz, B. Nosek

Jedność Kielce


 

 

 

KLASA  I Technikum Agrobiznesu po szkole podstawowej

(oznaczenie zawodu: 331402, kwalifikacja: ROL.04, ROL.05)

PRZEDMIOT

NUMER DOPUSZCZENIA

TYTUŁ PODRĘCZNIKA

AUTOR

WYDAWNICTWO

Język polski

951/1/2019

 

951/2/2019

Przeszłość i dziś 1. Część 1. Literatura, język, kultura. Liceum i technikum

Przeszłość i dziś 1. Część 2. Literatura, język, kultura. Liceum i technikum

Krzysztof Mrowcewicz

 

Krzysztof Mrowcewicz

Stentor, WSiP

 

Stentor, WSiP

Język angielski

986/2019

Vision 2019, poziom A2

Helen Casey,

Joanna Szuwart

Oxford

Język niemiecki

940/1/2018

#trends1 Podręcznik do języka niemieckiego dla liceów i techników

#trends1 Zeszyt ćwiczeń do języka niemieckiego dla liceów i techników

A.Życka, E.Kocielniak-Walewska, A.Ch.Korber

Nowa Era

Filozofia

1063/2019

Filozofia. Podręcznik dla szkół ponadpodstawowych

Maria Łojek

Operon

Historia

1021/1/2019

Poznać przeszłość 1. Podręcznik do historii dla liceum i technikum. Zakres podstawowy.

Marcin Pawlak

Adam Szweda

Nowa Era

Geografia

973/1/2019

Oblicza geografii 1.  Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony

Roman Malarz

Marek Więckowski

Paweł Kroh

Nowa Era

Biologia

1006/1/2019

Biologia na czasie 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy. Anna Helmin,                 Jolanta Holeczek Nowa Era

Chemia

994/1/2019

To jest chemia. Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum.

Romuald Hassa,  Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod

Nowa Era

Fizyka

1001/1/2019

Fizyka. Podręcznik do fizyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum zakres podstawowy

Marcin Braun Weronika Śliwa

Nowa Era

Matematyka

971/1/2019

 

MATeMAtyka 1

Podręcznik do matematyki do liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.

Wojciech Babiański, Lech Chańko, Karolina Wej

Nowa Era

Informatyka

1052/1/2019

Informatyka. Podręcznik. Zakres podstawowy

Wojciech Hermanowski

Operon

Edukacja dla bezpieczeństwa

1007/2019

Edukacja dla bezpieczeństwa. Podręcznik. Zakres podstawowy

Barbara Boniek Andrzej Kruczyński

Operon

Bezpieczeństwo i higiena pracy

2016

BHP w branży gastronomicznej

P. Dominik

WSiP

Produkcja roślinna

33/2008 cz. I

27/2008 cz. II

Produkcja roślinna

Cz. I Środowisko i podstawy agrotechniki

Cz. II Czynniki produkcji roślinnej

Cz. I praca zbiorowa pod red. Witolda Grzebisza

Cz. II P.J. Domański, W. Grzebisz, S. Wolny

Hortpress

Produkcja zwierzęca

36/2006

Produkcja zwierzęca cz. I

Wiadomości wstępne

Praca zbiorowa pod. Anny Rekiel

Hortpress

Technika w rolnictwie

5/94

Podstawy mechanizacji. Wiadomości ogólne.

Danuta Kozłowska

Hipokrates sp. z.o.o.

Produkcja roślinna w praktyce

33/2008 cz. I

27/2008 cz. II

Produkcja roślinna

Cz. I Środowisko i podstawy agrotechniki

Cz. II Czynniki produkcji roślinnej

Cz. I praca zbiorowa pod red. Witolda Grzebisza

Cz. II P.J. Domański, W. Grzebisz, S. Wolny

Hortpress

Produkcja zwierzęca w praktyce

36/2006

Produkcja zwierzęca cz. I

Wiadomości wstępne

Praca zbiorowa pod. Anny Rekiel

Hortpress

Technika w rolnictwie w praktyce

32/2008

Mechanizacja rolnictwa cz. I

Aleksander Lisowski

Hortpress

Religia

AZ-42-03/12-KL-2/13

Na drogach wiary

J. Czerkawski,

E. Kondrak, B. Nosek

Jedność Kielce

 

KLASA  II Technikum Agrobiznesu po szkole podstawowej

(oznaczenie zawodu: 331402, kwalifikacja: ROL.04, ROL.05)

PRZEDMIOT

NUMER DOPUSZCZENIA

TYTUŁ PODRĘCZNIKA

AUTOR

WYDAWNICTWO

Język polski

951/2/2019

 

 

951/3/2020

Przeszłość i dziś 1. Część 2. Literatura, język, kultura. Liceum i technikum. Podręcznik dla szkoły ponadpodstawowej

Przeszłość i dziś 2. Część 1. Literatura, język, kultura. Liceum i technikum. Podręcznik dla szkoły ponadpodstawowej

Krzysztof Mrowcewicz

 

 

Aleksander Nawarecki, Dorota SHYPERLINK "https://www.stentor.pl/autorzy/czytaj/39/dorota-siwicka"iwicka

Stentor, WSiP

 

 

Stentor, WSiP

Język angielski

986/2019

Vision 2019, poziom A2

Helen Casey, Joanna Szuwart

Oxford

Język niemiecki

940/2/2019

#trends2 Podręcznik do języka niemieckiego dla liceów i techników

#trends2 Zeszyt ćwiczeń do języka niemieckiego dla liceów i techników

A.Życka, E.Kościelniak-Walewska, A.Ch.Korber

Nowa Era

Historia

1021/2/2020

Poznać przeszłość 2. Podręcznik do historii dla liceum i technikum. Zakres podstawowy.

Adam Kucharski

Aneta Niewęgłowska

Nowa Era

Podstawy przedsiębiorczości

1039/2020

Krok w przedsiębiorczość

Zbigniew Makieła, Tomasz Rachwał

Nowa Era

Geografia

983/2/2020

Oblicza geografii 2. Program nauczania geografii

w zakresie podstawowym dla liceum ogólnokształcącego i technikum

Tomasz Rachwał

Radosław Uliszak

Krzysztof Wiedermann

Nowa Era

Biologia

564/1/2012/2015

 

Biologia na czasie 1.Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres rozszerzony M.  Guzik ,R. Kozik

Nowa Era

Chemia

994/1/2019

To jest chemia. Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum.

Romuald Hassa,  Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod

Nowa Era

Fizyka

 

1001/2/2020

Odkryć fizykę 2

Podręcznik do fizyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum zakres podstawowy

Marcin Braun, Weronika Śliwa

Nowa Era

Matematyka

971/1/2019

 

971/2/2020

MATeMAtyka 1

MATeMAtyka 2

Podręcznik do matematyki do liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.

Wojciech Babiański, Lech Chańko, Karolina Wej

Wojciech Babiański, Lech Chańka, Joanna Czarnowska, Grzegorz Janocha

Nowa Era

Informatyka

 

1052/2/2020

Informatyka 2 Podręcznik Zakres podstawowy Linia I

Wojciech Hermanowski

Operon

Bezpieczeństwo i higiena pracy

2016

BHP w branży gastronomicznej

P. Dominik

WSiP

Produkcja roślinna

27/2008 cz. II

 

Cz. II Czynniki produkcji roślinnej

 

Cz. II P.J. Domański, W. Grzebisz, S. Wolny

 

Hortpress

Produkcja zwierzęca

36/2006 cz. I

28/2006 cz. II

Produkcja zwierzęca cz. I

Wiadomości wstępne

Produkcja zwierzęca cz. II

Bydło i trzoda chlewna

Praca zbiorowa pod. Anny Rekiel

cz. II – Praca zbiorowa pod red. Teresy Nałęcz-Tarwackiej

Hortpress

Technika w rolnictwie

5/94

 

32/2008

Podstawy mechanizacji. Wiadomości ogólne.

Mechanizacja rolnictwa cz. I

Danuta Kozłowska

Aleksander Lisowski

Hipokrates s.p. Z oo

Hortpress

Produkcja roślinna w praktyce

27/2008 cz. II

 

Cz. II Czynniki produkcji roślinnej

 

Cz. II P.J. Domański, W. Grzebisz, S. Wolny

 

Hortpress

Produkcja zwierzęca w praktyce

28/2006 cz. II

Produkcja zwierzęca cz. II

Bydło i trzoda chlewna

cz. II – Praca zbiorowa pod red. Teresy Nałęcz-Tarwackiej

Hortpress

Technika w rolnictwie w praktyce

32/2008

Mechanizacja rolnictwa cz. I

Aleksander Lisowski

Hortpress

Religia

 

Ukaże się w późniejszym terminie

 

 

 

 KLASA  II Technikum Agrobiznesu po gimnazjum

  (oznaczenie zawodu: 331402, kwalifikacja: Rl.03, RL.07)

 

PRZEDMIOT

NUMER DOPUSZCZENIA

TYTUŁ PODRĘCZNIKA

AUTOR

WYDAWNICTWO

Język polski

704/2/2015

704/3/2014/2015

Nowe Lustra świata 2. 3. J. polski. Szkoła ponadgimnazjalna. Program Lustra Świata

Witold Bobiński, Anna Janus-Sitarz, Maciej Pabisek

WSiP

Język angielski

986/1/2019

Vision 2019, poziom A2

Helen Casey, Joanna Szuwart

Oxford

Język niemiecki

970/2/2019

#trends2 Podręcznik do języka niemieckiego dla liceów i techników

#trends2 Zeszyt ćwiczeń do języka niemieckiego dla
liceów i techników

A.Życka, E.Kościelniak-Walewska, A.Ch.Korber

Nowa Era

Wiedza o kulturze

449/2012

Spotkania z kulturą.

Monika Bokiniec

Barbara Forysiewicz

Nowa Era

Historia

525/2012

Poznać przeszłość. Wiek XX. Podręcznik do historii dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy.

Stanisław Roszak

Jarosław Kłaczkow

Nowa Era

Podstawy przedsiębiorczości

467/2012

Krok w przedsiębiorczość

Zbigniew Makieła Tomasz Rachwał

Nowa Era

Matematyka

540/1/2012/2014

540/2/2013/2015

Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym. Podręcznik do liceum i technikum.

Klasa 1, klasa 2.

Alina Przychoda,

Zygmunt Łaszczyk

WSiP

Geografia

502/1/2012

Ciekawi świata 1.  Geografia. Podręcznik. Zakres rozszerzony

Radosław Wróblewski,

Maria Zawadzka-Kuc

Operon

Bezpieczeństwo i higiena pracy

2016

BHP w branży gastronomicznej

P. Dominik

WSiP

Język angielski w agrobiznesie

2011

Career Path Agriculture

Neil Osulliran,

James D. Libbion

Express Publishing

Działalność gospodarcza w agrobiznesie

2013

Prowadzenie działalności gospodarczej

Teresa Gorzelany Wiesława Aue

WSiP

Produkcja roślinna

27/2008 cz. II

 

Cz. II Czynniki produkcji roślinnej

 

Cz. II P.J. Domański, W. Grzebisz, S. Wolny

 

Hortpress

Produkcja zwierzęca

36/2006 cz. I

28/2006 cz. II

Produkcja zwierzęca cz. I

Wiadomości wstępne

Produkcja zwierzęca cz. II

Bydło i trzoda chlewna

Praca zbiorowa pod. Anny Rekiel

cz. II – Praca zbiorowa pod red. Teresy Nałęcz-Tarwackiej

Hortpress

Technika w rolnictwie

5/94

 

32/2008

Podstawy mechanizacji. Wiadomości ogólne.

Mechanizacja rolnictwa cz. I

Danuta Kozłowska

Aleksander Lisowski

Hipokrates s.p. Z oo

Hortpress

Produkcja roślinna w praktyce

27/2008 cz. II

 

Cz. II Czynniki produkcji roślinnej

 

Cz. II P.J. Domański, W. Grzebisz, S. Wolny

 

Hortpress

Produkcja zwierzęca w praktyce

28/2006 cz. II

Produkcja zwierzęca

cz. II

Bydło i trzoda chlewna

cz. II – Praca zbiorowa pod red. Teresy Nałęcz-Tarwackiej

Hortpress

Technika w rolnictwie w praktyce

32/2008

Mechanizacja rolnictwa cz. I

Aleksander Lisowski

Hortpress

Religia

AZ-42-03/12-KL-2/13

Na drogach wiary

J. Czerkawski, E. Kondrak, B. Nosek

Jedność Kielce

 

KLASA   III   Technikum Agrobiznesu po gimnazjum

   (oznaczenie zawodu: 331402, kwalifikacja: (Rl.07, Rl.07) w roku szkolnym 2020/2021

 

PRZEDMIOT

NUMER DOPUSZCZENIA

TYTUŁ PODRĘCZNIKA

AUTOR

WYDAWNICTWO

Język polski

704/4/2016

Nowe Lustra świata 4. J. polski. Szkoła ponadgimnazjalna. Program Lustra Świata

Witold Bobiński, Anna Janus-Sitarz,

Maciej Pabisek

WSiP

Język angielski

887/2017

Repetytorium matura podstawowa LONGMAN

Marta Umańska,

Bob Hastings, Dominika Chandles

Person

Język niemiecki

451/3,4/2012/2015

INFOS 2 Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych

B.Sekulski, N.Drabich, T.Gajownik, C.Serzysko

Pearson

Matematyka

540/2/2013/2015

Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym. Podręcznik do liceum

i technikum. Klasa 2.

Alina Przychoda,

Zygmunt Łaszczyk

WSiP

Chemia

528/1/2012/2015

To jest chemia 1

M. Litwin, J. Szymońska

Nowa Era

Historia i społeczeństwo

659/1/2013

Poznać przeszłość. Ojczysty Panteon i ojczyste spory.

Tomasz Maćkowski

Nowa Era

Działalność gospodarcza w agrobiznesie

2013

Prowadzenie działalności gospodarczej

Teresa Gorzelany Wiesława Aue

WSiP

Język angielski w agrobiznesie

2011

Career Path Agriculture

Neil Osulliran,

James D. Libbion

Express Publishing

Produkcja roślinna

66/2015

Produkcja roślinna cz. III

Technologie  produkcji roślinnej

Pod red. Witolda Grzebisza

Hortpress

Produkcja zwierzęca

03/2007

Produkcja zwierzęca

Owce, kozy, konie, drób, pszczoły i króliki

Praca zbiorowa pod red. Teresy Nałęcz-Tarwackiej

Hortpress

Technika w rolnictwie

32/2008

 

2009

 

Mechanizacja rolnictwa cz. I

 

Mechanizacja rolnictwa cz. II

Aleksander Lisowski

 

Marek Gaworski

Krzysztof Korpysz

Hortpress

 

Hortpress

Przetwórstwo żywności

5/2008

Podstawy przetwórstwa spożywczego

E.H. Lada

WSiP

Rachunkowość i rozliczenia podatkowe

 

Ryczałt karta podatkowa  i rozchodów księga przychodów

Bożena Padurek

Wydawnictwo

Bożena Padurek

Prowadzenie przetwórstwa spożywczego

5/2008

Podstawy przetwórstwa spożywczego

E.H. Lada

WSiP

Organizacja przedsiębiorstwa agrobiznesowego

 

Zasady rachunkowości finansowej

Bożena Padurek

Wydawnictwo

Bożena Padurek

Religia

AZ-43-01/12

Za progiem nadziei

S. Mazur, B. Nosek, K. Rokosz

Jedność Kielce

 

KLASA  IV  Technikum Agrobiznesu po gimnazjum

(oznaczenie zawodu: 331402, kwalifikacja: (RL0.3, RL.07)

 

PRZEDMIOT

NUMER DOPUSZCZENIA

TYTUŁ PODRĘCZNIKA

AUTOR

WYDAWNICTWO

Język polski

704/4/2016

704/5/2014/2015

Nowe Lustra świata 4. 5. J. polski. Szkoła ponadgimnazjalna. Program Lustra Świata

Witold Bobiński, Anna Janus-Sitarz, Maciej Pabisek

WSiP

Język angielski

887/2017

Repetytorium matura podstawowa LONGMAN

Marta Umińska, Bob Hastings, Dominika Chandles

Person

Język niemiecki

451/5,6/2014/2015

INFOS 3 Język niemiecki dla szkół ponadgimnazjalnych

B.Sekulski, N.Drabich, T.Gajownik

Pearson

Matematyka

540/3/2014/2016

Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym. Podręcznik do liceum i technikum.

Klasa 3.

Alina Przychoda,

Zygmunt Łaszczyk

WSiP

Geografia

502/3/2015

502/4/2015

Ciekawi świata 3 (część 1 i 2). Program nauczania dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres rozszerzony

Zbigniew Zaniewicz

Operon

Historia i społeczeństwo

659/2/2014

 

659/3/2014

 

659/4/2015

 

Poznać przeszłość.

Rządzący i rządzeni.

Wojna i wojskowość

 

Europa i świat.

 

Iwona Janicka

 

Jarosław Centek

 

Karol Kłodziński

Nowa Era

 

Nowa Era

 

Nowa Era

Wiedza o społeczeństwie

630/2/2014/2015

W centrum uwagi.  Częśc 2. Podręcznik do wiedzy o społeczeństwie dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres rozszerzony.

Lucyna Czechowska

Nowa Era

Organizacja przedsiębiorstwa agrobiznesowego

 

 

Zasady rachunkowości  finansowej

 

Bożena Padurek

Wydawnictwo Bożena Padurek

Religia

AZ-43-01/12

Za progiem nadziei

S. Mazur, B. Nosek, K. Rokosz

Jedność Kielce

 

 

Klasa   I Technikum Technologii Żywności po szkole podstawowej

 (oznaczenie zawodu: 314403, kwalifikacja: SPC.03,SPC.07)

PRZEDMIOT

NUMER DOPUSZCZENIA

TYTUŁ PODRĘCZNIKA

AUTOR

WYDAWNICTWO

Język polski

951/1/2019

 

951/2/2019

Przeszłość i dziś 1. Część 1. Literatura, język, kultura. Liceum i technikum. Podręcznik dla szkoły ponadpodstawowej

Przeszłość i dziś 1. Część 2. Literatura, język, kultura. Liceum i technikum. Podręcznik dla szkoły ponadpodstawowej

Krzysztof Mrowcewicz

 

 

Krzysztof Mrowcewicz

 Stentor, WSiP

 

 

Stentor, WSiP

Język angielski

986/2019

Vision 2019, poziom A2

Helen Casey, Joanna Szuward

Oxford

Język niemiecki

940/1/2018

#trends 1 Podręcznik do języka niemieckiego dla liceów i techników

#trends 1 Zeszyt ćwiczeń do języka niemieckiego dla liceów i techników

A.Życka, E.Kościelniak-Walewska, A.Ch.Korber

Nowa Era

Filozofia

1063/2019

Filozofia. Podręcznik dla szkół ponadpodstawowych

M. Łojek

Operon

Historia

1021/1/2019

Poznać przeszłość 1. Podręcznik do historii dla liceum i technikum. Zakres podstawowy.

Marcin Pawlak

Adam Szweda

Nowa Era

Geografia

973/1/2019

Oblicza geografii 1.  Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony

Roman Malarz

Marek Więckowski

Paweł Kroh

Nowa Era

Biologia

1006/1/2019

Biologia na czasie 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.

Anna Helmin,                 Jolanta Holeczek

Nowa Era

Chemia

994/1/2019

To jest chemia. Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.

Romuald Hassa,  Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod

Nowa Era

Fizyka

1001/1/2019

 

Fizyka. Podręcznik do fizyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum zakres podstawowy

Marcin Braun Weronika Śliwa

Nowa Era

Matematyka

971/1/2019

 

MATeMAtyka 1

Podręcznik do matematyki do liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.

Wojciech Babiański, Lech Chańko, Karolina Wej

Nowa Era

Informatyka

1052/1/2019

Informatyka. Podręcznik. Zakres podstawowy

Wojciech Hermanowski

Operon

Edukacja dla bezpieczeństwa

1007/2019

Edukacja dla bezpieczeństwa. Podręcznik. Zakres podstawowy

Barbara Boniek Andrzej Kruczyński

Operon

Bezpieczeństwo i higiena pracy

2016

BHP w branży gastronomicznej

P. Dominik

WSiP

Technika w produkcji piekarskiej

2016

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta

K. Jarosz

WSiP

Technologie produkcji piekarskiej

13/2016

Magazynowanie surowców piekarskich

K. Jarosz

WSiP

Procesy produkcji wyrobów piekarskich

14/2016

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich

E. Giemza

WSiP

Religia

AZ-3-01/18

Szczęśliwi, którzy żyją wolnością.

K. Mielnikcki,                          E.Kondrak, E. Parszewska

Jedność  Kielce

 

KLASA  II Technikum Technologii Żywności po szkole podstawowej

   (oznaczenie zawodu: 314403, kwalifikacja: SPC.03, SPC.07)

PRZEDMIOT

NUMER DOPUSZCZENIA

TYTUŁ PODRĘCZNIKA

AUTOR

WYDAWNICTWO

Język polski

951/2/2019

 

 

951/3/2020

Przeszłość i dziś 1. Część 2. Literatura, język, kultura. Liceum i technikum. Podręcznik dla szkoły ponadpodstawowej

Przeszłość i dziś 2. Część 1. Literatura, język, kultura. Liceum i technikum. Podręcznik dla szkoły ponadpodstawowej

Krzysztof Mrowcewicz

 

 

Aleksander Nawarecki, Dorota Siwicka

 Stentor, WSiP

 

 

Stentor, WSiP

Język angielski

986/1/2019

Vision 2019, poziom A2

Nelen Casey, Joanna Szuwart

Oxford

Język niemiecki

940/2/2019

#trends 2 Podręcznik do języka niemieckiego dla liceów
i techników

#trends 2 Zeszyt ćwiczeń do języka niemieckiego dla liceów i techników

A.Życka, E.Kościelniak-Walewska, A.Ch.Korber

Nowa Era

Historia

1021/2/2020

Poznać przeszłość 2. Podręcznik do historii dla liceum i technikum. Zakres podstawowy.

Adam Kucharski

Aneta Niewęgłowska

Nowa Era

Podstawy przedsiębiorczości

1039/2020

Krok w przedsiębiorczość

Zbigniew Makieła, Tomasz Rachwał

Nowa Era

Geografia

973/2/2020

Oblicza geografii 2.  Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony

Tomasz Rachwał

Wioleta Kilar

Nowa Era

Biologia

1006/2/2020 

 

Biologia na czasie 2.  Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.

Anna Helmin, Jolanta Holeczek

Nowa Era

Chemia

994/1/2019

To jest chemia. Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.

Romuald Hassa,  Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod

Nowa Era

Fizyka

1001/1/2019

Fizyka. Podręcznik do fizyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum zakres podstawowy Cz. II

Marcin Braun Weronika Śliwa

Nowa Era

Matematyka

971/1/2019

 

 

 

971/2/2020

 

MATeMAtyka 1

MATeMAtyka 2

 

Podręcznik do matematyki do liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.

Wojciech Babiański, Lech Chańko, Karolina Wej

Wojciech Babiański, Lech Chańka, Joanna Czarnowska, Grzegorz Janocha

Nowa Era

Informatyka

1052/1/2019

Informatyka. Podręcznik. Zakres podstawowy Cz. II

Wojciech Hermanowski

Operon

Bezpieczeństwo i higiena pracy

2016

BHP w branży gastronomicznej

P. Dominik

WSiP

Technika w produkcji piekarskiej

2016

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta

K. Jarosz

WSiP

Technologie produkcji piekarskiej

13/2016

Magazynowanie surowców piekarskich

K. Jarosz

WSiP

Gospodarka magazynowa

13/2016

Magazynowanie surowców piekarskich

K. Jarosz

WSiP

Procesy produkcji wyrobów piekarskich

14/2016

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich

E. Giemza

WSiP

Religia

 

Ukaże się w późniejszym terminie

   

 

KLASA  II Technikum Technologii Żywności   po gimnazjum

(oznaczenie zawodu: 314403, kwalifikacja: TG.03, TG.17)

 

PRZEDMIOT

NUMER DOPUSZCZENIA

TYTUŁ PODRĘCZNIKA

AUTOR

WYDAWNICTWO

Język polski

704/2/2015

704/3/2014/2015

Nowe Lustra świata 2. 3. J. polski. Szkoła ponadgimnazjalna. Program Lustra Świata

Witold Bobiński, Anna Janus-Sitarz, Maciej Pabisek

WSiP

Język angielski

986/2019

Vision 2019, poziom A2

Helen Casey,

Joanna Szuwart

Oxford

Język niemiecki

970/2/2019

#trends 2 Podręcznik do języka niemieckiego dla liceów i techników

#trends 2 Zeszyt ćwiczeń do języka niemieckiego dla liceów i techników

A.Życka, E.Kościelniak-Walewska, A.Ch.Korber

Nowa Era

Wiedza o kulturze

449/2012

Spotkania z kulturą.

Monika Bokiniec

Barbara Forysiewicz

Nowa Era

Historia

525/2012

Poznać przeszłość. Wiek XX. Podręcznik do historii dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy.

Stanisław Roszak

Jarosław Kłaczkow

Nowa Era

Podstawy przedsiębiorczości

467/2012/2015

Krok w przedsiębiorczość

Z. Makieła, T. Rachwał

Nowa Era

Matematyka

540/1/2012/2014

540/2/2013/2015

  Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym. Podręcznik do liceum i technikum.

Klasa 1, klasa 2.

Alina Przychoda,

Zygmunt Łaszczyk

WSiP

Geografia

502/1/2012

Ciekawi świata 1.  Geografia. Podręcznik. Zakres rozszerzony

Radosław Wróblewski,

Maria Zawadzka-Kuc

Operon

Bezpieczeństwo  i higiena pracy

2016

BHP w branży gastronomicznej

P. Dominik

WSiP

Technika w produkcji piekarskiej

2016

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta

K. Jarosz

WSiP

Technologie produkcji piekarskiej

2016

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta

K. Jarosz

WSiP

Działalność gospodarcza w przetwórstwie spożywczym

2013

Prowadzenie działalności gospodarczej

Teresa Gorzelany

Wiesława Aue

WSiP

Język angielski w produkcji piekarskiej

450/2012/2015

Career Path Cooking

V. Evens, J. Dooby

Express
Publishing

Gospodarka magazynowa

13/2016

Magazynowanie surowców piekarskich

K. Jarosz

WSiP

Procesy produkcji wyrobów piekarskich

14/2016

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich

E. Giemza

WSiP

Religia

AZ-42-03/12-KL-2/13

Na drogach wiary

J. Czerkawski, E. Kondrak, B. Nosek

Jedność Kielce

 

KLASA   III Technikum Technologii Żywności  po gimnazjum

(oznaczenie zawodu: 314403, kwalifikacja: TG.03, TG.17)

 

 

PRZEDMIOT

NUMER DOPUSZCZENIA

 

TYTUŁ PODRĘCZNIKA

 

AUTOR

 

WYDAWNICTWO

Język polski

704/4/2016

Nowe Lustra świata 4. J. polski. Szkoła ponadgimnazjalna. Program Lustra Świata

Witold Bobiński,

Anna Janus-Sitarz, Maciej Pabisek

WSiP

Język angielski

887/2017

Repetytorium matura podstawowa LONGMAN

Marta Umińska,

 Bob Hastings, Dominika Chandles

Pearson

Język niemiecki

451/3,4/2012/2015

INFOS 2 Język niemiecki dla szkół ponadgimnazjalnych

B.Sekulski, N.Drabich, T.Gajownik, C.Serzysko

Pearson

Matematyka

540/2/2013/2015

Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym. Podręcznik do liceum i technikum. Klasa 2.

Alina Przychoda,

Zygmunt Łaszczyk

WSiP

Chemia

528/1/2012/2015

Chemia na czasie 1

M. Litwin, J.Szymońska

Nowa  Era

Historia i społeczeństwo

659/1/2013

Poznać przeszłość. Ojczysty Panteon i ojczyste spory.

Tomasz Maćkowski

Nowa  Era

Technologie produkcji piekarskiej

13/2016

Magazynowanie surowców piekarskich

K. Jarosz

WSiP

Działalność gospodarcza w przetwórstwie spożywczym

2013

Prowadzenie działalności gospodarczej

Teresa Gorzelany

Wiesława Aue

WSiP

Technologie przetwórstwa spożywczego

1/2010

Podstawy technologii żywności

E. Czarniecka – Skubina,                     D. Nowak

WSiP

Podstawy analizy żywności

2/2012

Podstawy analizy i oceny jakości żywności

M. Bączkiewicz, T. Fortuna,                             L. Juszczak, J. Soblewska – Zielińska

WSiP

Procesy produkcji wyrobów piekarskich

14/2016

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich

E. Giemza

WSiP

Nadzór produkcji w zakładzie przetwórstwa spożywczego

1/2010

Podstawy technologii żywności

E. Czarniecka – Skubina, D. Nowak

WSiP

Analiza żywności

2/2012

Podstawy analizy i oceny jakości żywności

M. Bączkiewicz, T. Fortuna, L. Juszczak, J. Soblewska – Zielińska

WSiP

Religia

AZ-43-01/12

Za progiem nadziei

S. Mazur, B. Nosek, K. Rokosz

Jedność Kielce

 

KLASA  IV  Technikum Technologii Żywności  po gimnazjum

(oznaczenie zawodu: 314403, kwalifikacja: TG.03, TG.17

 

PRZEDMIOT

NUMER DOPUSZCZENIA

TYTUŁ PODRĘCZNIKA

AUTOR

WYDAWNICTWO

Język polski

704/4/2016

704/5/2014/2015

Nowe Lustra świata 4. 5. J. polski. Szkoła ponadgimnazjalna. Program Lustra Świata

Witold Bobiński, Anna Janus-Sitarz, Maciej Pabisek

WSiP

Język angielski

887/2017

Repetytorium matura podstawowa LONGMAN

Marta Umińska, Bob Hastings, Dominika Chandles

Person

Język niemiecki

451/5,6/2014/2015

INFOS 3 Język niemiecki dla szkół ponadgimnazjalnych

B.Sekulski, N.Drabich, T.Gajownik

Pearson

Matematyka

540/3/2014/2016

Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym. Podręcznik do liceum i technikum.

 Klasa 3.

Alina Przychoda,

Zygmunt Łaszczyk

WSiP

Chemia

528/2/2013/2016

Chemia organiczna. Zakres rozszerzony

Szarota Styka -Wlazło

Nowa Era

Historia i społeczeństwo

659/2/2014

 

 

659/3/2014

 

659/4/2015

Poznać przeszłość.

Rządzący i rządzeni.

 

Wojna i wojskowość

 

Europa i świat.

Iwona Janicka

 

 

Jarosław Centek

 

Karol Kłodziński

Nowa Era

 

 

Nowa Era

 

Nowa Era

Technologie przetwórstwa spożywczego

1/2010

Podstawy technologii żywności

E. Czarniecka – Skubina, D. Nowak

WSiP

Nadzór produkcji w zakładzie przetwórstwa spożywczego

1/2010

Podstawy technologii żywności

E. Czarniecka – Skubina, D. Nowak

WSiP

Analiza żywności

2/2012

Podstawy analizy i oceny jakości żywności

M. Bączkiewicz, T. Fortuna, L. Juszczak, J. Soblewska – Zielińska

WSiP

Religia

AZ-43-01/12

Za  progiem nadziei

S. Mazur, B. Nosek, K. Rokosz

Jedność  Kielce