Wykaz podręczników dla Technikum Technologii Żywności 2018/2019

 

KLASA I

 

Przedmiot

Numer dopuszczenia

Tytuł podręcznika

Autor

Wydawnictwo

Język polski

541/1/2012

Lustra Świata. Starożytność – Średniowiecze. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum.cz. 1

Witold Bobiński, A. Janus Sitarz, Maciej Pasibek

WSiP

541/2/2012

Lustra Świata. Starożytność – Średniowiecze. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum.cz. 2

Język  angielski

 

720/2/2014/2015

MATURA PRIME TIME  PLUS Pre-Intermediate

 

Virginia Evans, Jenny Dooley

Express Publisning

Język niemiecki

 

451/1/2012

INFOS Język niemiecki dla szkół ponadgimnazjalnych. Podręcznik z ćwiczeniami. ,,Kurs podstawowy”.

Birgit Sekulski, Cezary Serzysko, Tomasz Gajowik, Nina Drabich

Longman Pearson

Matematyka

540/1/2012

 

Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym. Podręcznik do liceum i technikum. Klasa 1

Alina Przychoda, Zygmunt Łaszczyk

WSiP

Fizyka i astronomia

 

477/2012

 

Odkryć fizykę. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjzalnych. Zakres podstawowy

 

Marcin Braun, Weronika Śliwa

Adam Ogaza

Nowa Era

 

 

Chemia

 

448/2012

Ciekawi Świata. Chemia podręcznik dla szkół  ponadgimnazjalnych – zakres podstawowy.

 

Joanna Meszko

Operon

Biologia

 

457/2012

 

Ciekawi Świata. Biologia – zakres podstawowy.  Podręcznik dla szkół  ponadgimnazjalnych.

Praca zbiorowa /Agnieszka Baca, Małgorzata Łuszczyca i inni …/

Operon

Geografia

455/2012

Ciekawi świata

 

Zbigniew Zaniewicz

Operon

Podstawy przedsiębiorczości

467/2012/2015

Krok w przedsiębiorczość.
Z. Makieła 
T. Rachwał
Nowa Era
         
Technika w produkcji piekarskiej
16/2016 Przygotowanie pieczywa do dystrybucji
P.Dominik
K. Przybylska-Dominik
WSiP
Procesy produkcji wyrobów piekarskich
14/2016 Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich  E.Giemza WSiP
Gospodarka magazynowa w zakładzie piekarskim 13/2016 Magazynowanie surowców piekarskich K. Jarosz WSiP
Technologie produkcji piekarskiej 2016 Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta K. Jarosz WSiP


KLASA II

 

Przedmiot

Numer dopuszczenia

Tytuł podręcznika

Autor

Wydawnictwo

Język polski

541/3/2012

Lustra Świata Romantyzm–Pozytywizm. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Cz. 3

 

Witold Bobiński, A. Janus Sitarz, Maciej Pasibek

WSiP

Język angielski

720/2/2014

Matura PrimeTimePlus  Pre-Intermediate               / kontynuacja z klasy I/  

 

VirginiaEvans, Jenny Dodey

Express Publishing

Język niemiecki

289/2/2013

Motive Deutsch. Podręcznik z ćwiczeniami.

D. A. Jarząbek,              D. Koper

 

WSiP

Matematyka

540/2/2013

Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym. Podręcznik do liceum i technikum. Klasa 2

 

Alina Przychoda, Zygmunt Łaszczyk

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne

Historia

525/2012

Poznać przyszłość. Wiek XX

St. Roszak, J. Kłaczkow

Nowa Era

Wiedza o społeczeństwie

630/1/2012

W centrum uwagi – zakres rozszerzony

A. Janicki

J. Kięczkowska

Nowa Era

Historia i społeczeństwo

659/1/2013

 

Historia i społeczeństwo. Poznać przyszłość. Ojczysty Panteon i ojczyste spory.

 

T. Maćkowski

 

Nowa Era

Chemia

528/1/2012/2015

Chemia ogólna i nieorganiczna. Zakres rozszerzony

 

M. Litwin, Sz. Styka-Wlazło, J. Szymońska

Nowa Era

Podstawy

przedsiębiorczości

 

467/2012/2015

Krok w przedsiębiorczość

Z. Makieła 
 
T. Rachwał
Nowa Era

 

Religia

AZ-42-03/12-KL-2/13

Na drogach wiary.

Ks. J. Czerkawski, E. Kondrak, B. Nosek

Jedność Kielce

         
Działalność gospodarcza w przetwórstwie spożywczym
  Prowadzenie działalności gospodarczej 
T. Gorzelany
W. Aue
 Nowa Era
Technika w produkcji piekarskiej 16/2016 Przygotowanie pieczywa do dystrybucji
P.Dominik
K. Przybylska-Dominik
WSiP
Procesy produkcji wyrobów piekarskich
14/2016 Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich E.Giemza WSiP
Technologie produkcji piekarskiej 2016 Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta  K. Jarosz  WSiP

 

KLASA III

 

Przedmiot

Numer dopuszczenia

Tytuł podręcznika

Autor

Wydawnictwo

Język polski

 

541/4/2012

 

Lustra świata. Młoda – Polska - Dwudziestolecie. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum cz. 4

 

Witold Bobiński, A. Janus Sitarz, Maciej Pasibek

WSiP

Język angielski

 

 

351/2011

 

Repetytorium matura podstawowa LONGMAN

Marta Umińska       Bob  Hastings            Dominika Chandles

Pearson

Język niemiecki

 

451/3,4  2012/2015

 

Direkt Neu. Podręcznik z ćwiczeniami do języka niemieckiego

G. Motta,                 B. Ćwikowska

Lektorklet

Matematyka

 

 

540/2/2013   540/3/2015

Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym. Podręcznik do liceum i technikum. Klasa 2, kl. 3

Alina Przychoda, Zygmunt Łaszczyk

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne

 

 

 

 

 

 

Religia

 

AZ-43-01/12

,,Za progiem nadziei”

Sł. Mazur, B. Nosek, K. Rokosz

Jedność Kielce

Chemia

 

2302 z 1998r.

Podstawy ekonomii kl. I i II

Nojszewska E.

WSiP

Wiedza o społeczeństwie

630/1/2012

W centrum uwagi – zakres rozszerzony

 

A. Janicki

J. Kięczkowska

Nowa Era

Historia i społeczeństwo

525/2012

 

Poznać przeszłość. Wiek XX. Zakres podstawowy

St. Roszak
G.Kłaczkow

Nowa Era

         
Działalność gospodarcza w przetwórstwie spożywczym   Prowadzenie działalności gospodarczej T. Gorzelany
W. Aue
Nowa Era

Technologie produkcji piekarskiej

2016

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta

K. Jarosz WSiP

Technologie przetwórstwa spożywczego

 

1/2010

Podstawy technologii żywności

E.Czarniecka-Skubina
D. Nowak 

 WSiP

Podstawy analizy żywności

2/2012

 Podstawy analizy i oceny jakości żywności

 

 M.Bączkiewicz
T.Fortuna
L.Juszczak
J.Soblewska-Zielińska


 

 

 WSiP

 

Procesy produkcji wyrobów piekarskich

 16/2016

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich

 E.Giemza

 WSiP

Nadzór produkcji w zakładach przetwórstwa spożywczego 

1/2010

 Podstawy technologii żywności

 E.Czarniecka-Skubina
D. Nowak 

 WSiP

 

KLASA IV

 

Przedmiot

Numer dopuszczenia

Tytuł podręcznika

Autor

Wydawnictwo

Język polski

 

541/4/2012

 

Lustra świata. Młoda – Polska - Dwudziestolecie. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum cz. 4

 

Witold Bobiński, A. Janus Sitarz, Maciej Pasibek

WSiP

Język angielski

 

 

351/2011

 

Repetytorium matura podstawowa LONGMAN

Marta Umińska       Bob  Hastings            Dominika Chandles

Pearson

Język niemiecki

 

451/3,4  2012/2015

 

Direkt Neu. Podręcznik z ćwiczeniami do języka niemieckiego

G. Motta,                 B. Ćwikowska

Lektorklet

Matematyka

 

 

540/2/2013   540/3/2015

Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym. Podręcznik do liceum i technikum. Klasa 2, kl. 3

Alina Przychoda, Zygmunt Łaszczyk

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne

 

 

 

 

 

 

Religia

 

AZ-43-01/12

,,Za progiem nadziei”

Sł. Mazur, B. Nosek, K. Rokosz

Jedność Kielce

 Chemia

 

2302 z 1998r.

Podstawy ekonomii kl. I i II

Nojszewska E.

WSiP

Wiedza o społeczeństwie

630/1/2012

W centrum uwagi – zakres rozszerzony

 

A. Janicki

J. Kięczkowska

Nowa Era

Historia i społeczeństwo

525/2012

 

Poznać przeszłość. Wiek XX. Zakres podstawowy

St. Roszak
G.Kłaczkow

Nowa Era

         

Technologie przetwórstwa spożywczego

 

1/2010

Podstawy technologii żywności

E.Czarniecka-Skubina
D. Nowak 

 WSiP

Analiza żywności

2/2012

 Podstawy analizy i oceny jakości żywności

 

 M.Bączkiewicz
T.Fortuna
L.Juszczak
J.Soblewska-Zielińska


 

 

 WSiP

 

Nadzór produkcji w zakładach przetwórstwa spożywczego 

1/2010

 Podstawy technologii żywności

 E.Czarniecka-Skubina
D. Nowak 

 WSiP