WYKAZ PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2019/2020

KLASA I TECHNIKUM TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI (PO SZKOLE PODSTAWOWEJ)

 

Przedmiot

Numer dopuszczenia

Tytuł podręcznika

Autor

Wydawnictwo

Język polski

951/1/2019

Przeszłość i dziś. Literatura -język- kultura. Część 1 i 2.

 

K. Mrowcewicz

 

 

Stentor, WSiP

Język angielski

986/1/2019

Vision 2019, poziom A2

 

Helen Casey, Joanna Szuwart

Oxford

 

 

Matematyka

971/1/2019

Podręcznik do matematyki do liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.

Wojciech Babiański, Lech Chańko, Karolina Wej

Nowa Era

 

 

Historia

1021/1/2019

Poznać przeszłość. Podręcznik do historii dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.

Mariusz Pawlak, Adam Szweda.

Nowa Era

 

 

Język niemiecki

940/1/2018

Trends 1. Podręcznik do języka niemieckiego dla liceów i techników.Ćwiczenia.

A. Życka, E. Kościelniak- Walewska,
A. Ch. Korber.

Nowa Era

 

 

Religia

AZ-33-01/13-KI-1/16

 

Błogosławieni, którzy naśladują Jezusa.

Ks. Dr T. Smech, E. Konrad, B. Nosek.

 

Jedność Kielce

Filozofia

 

1063/2019

Filozofia. Podręcznik dla szkół ponadpodstawowych

M. Łojek

Operon

 

 

Edukacja dla bezpieczeństwa

1007/2019

Edukacja dla bezpieczeństwa. Podręcznik dla szkół ponadpodstawowych. Zakres podstawowy

 

Barbara Boniek, Andrzej Kruczyński

Operon

Informatyka

1052/1/2019

Informatyka. Klasa 1. Podręcznik linia I. Zakres podstawowy. Liceum i technikum

Wojciech Hermanowski

Operon

Fizyka

1001/1/2019

Odkryć fizykę. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum zakres podstawowy

 

Marcin Braun, Weronika Śliwa

Nowa Era

Geografia

973/1/2019

Oblicza geografii 1. Podręcznik do liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres rozszerzony.

 

M.  Więckowski ,  R.  Malarz, Kroh

Nowa Era

Biologia

1006/1/2019

Biologia na czasie

Zakres podstawowy

  1. Helmin

J. Holeczek

 

Nowa Era

Chemia

994/1/2019

To jest chemia. Chemia ogólna i nieorganiczna

 

Zakres podstawowy

 

  1. Mrzigod ,  R.Hassa ,                            J. Mrzigod

Nowa Era

Bezpieczeństwo i higiena pracy

2016

BHP w branży gastronomicznej

P. Dominik

WSiP

 

Technika w produkcji piekarskiej

 

2016

 

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta

 

K. Jarosz

WSiP

 

Technologie produkcji piekarskiej

13/2016

Magazynowanie surowców piekarskich

K. Jarosz

WSiP

 

Procesy produkcji wyrobów piekarskich

 

14/2016.

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich

E.Giemza

WSiP

 

SZKOLNY  ZESTAW  PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2019/2020

KLASA I TECHNIKUM TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI (PO GIMNAZJUM)

 

Przedmiot

Numer

dopuszczenia

Tytuł podręcznika

Autor

Wydawnictwo

Język polski

541/1/2012

Lustra Świata. Starożytność -Średniowiecze. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum.cz. 1

Witold Bobiński,

A.Janus Sitarz,

Maciej Pasibek

WSiP

541/2/2012

Lustra Świata. Starożytność-Średniowiecze. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum.cz.2

Język angielski

985/1/2019

Vision. Poziom A2/B1

Helen Casey,

Joanna Szuwart

OUP

Język niemiecki

940/1/2018

Trends 1. Podręcznik do języka niemieckiego dla liceów i techników. Ćwiczenia.

A.Życka, E.Kościelniak-Walewska, A.Ch.Korber.

Nowa Era

Matematyka

540/1/2012/2014

Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym. Podręcznik do liceum i technikum. Klasa I

Alina Przychoda,

Zygmunt Łaszczyk

WSiP

Historia

525/2012

Poznać przeszłość. Wiek XX

S. Roszak, J. Kłaczkow

Nowa Era

Wiedza o społeczeństwie

505/2012/2015

W centrum uwagi – zakres podstawowy

  1. Janicki

Nowa Era

Fizyka

477/2012

Odkryć fizykę. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy

Marcin Braun,

Weronika Śliwa,

Adam Ogaza

Nowa Era

Chemia

448/2012/2015

Ciekawi Świata.

Chemia podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych – zakres podstawowy.

Joanna Meszko

Operon

Biologia

457/2012/2015

Ciekawi Świata. Biologia – zakres podstawowy. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych.

Agnieszka Baca,

Małgorzata Łuszczyca

Operon

Geografia

455/2012

Ciekawi świata

 

Zbigniew Zaniewicz

Operon

Podstawy

przedsiębiorczości

467/2012/2015

Krok w przedsiębiorczość.

Z. Makieła

T. Rachwał

Nowa Era

Edukacja dla bezpieczeństwa

409/2012

Ciekawi świata

B. Boniek

A. Kruczyński

Ł. Wrycz - Rękowski

Operon

Technika w produkcji piekarskiej

16/2016

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta

K. Jarosz

WSiP

Procesy produkcji wyrobów piekarskich

14/2016

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich

E. Giemza

WSiP

 

Informatyka

452/2012

Informatyka – odkrywamy na nowo – zakres podstawowy

Arkadiusz Gawełek

Operon

 

Technologie produkcji piekarskiej

2016

Magazynowanie surowców piekarskich

K. Jarosz

WSiP

Bezpieczeństwo i higiena pracy

2016

BHP w branży gastronomicznej

Piotr Dominik

WSiP

 

Religia

AZ-41-03/12-KL-1/12

W blasku Bożej prawdy

Ks. T. Śmiech, E. Kondrak.                   B. Nosek

Jedność Kielce

 

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2019/2020

KLASA II TECHNIKUM TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI

 

Przedmiot

Numer dopuszczenia

Tytuł podręcznika

Autor

Wydawnictwo

Język polski

541/3/2012

Lustra Świata Romantyzm–Pozytywizm. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Cz. 3

Witold Bobiński, A. Janus Sitarz, Maciej Pasibek

WSiP

Język angielski

720/2/2014/2015

Matura PrimeTimePlus  Pre-Intermediate               / kontynuacja z klasy I/

VirginiaEvans, Jenny Dodey

Express Publishing

Język niemiecki

451/3,4/2012/2015

Infos 2. Podręcznik i ćwiczenia.

 

B.Sekulski, N.Drabich. T.Gajownik, C.Serzysko

            Pearson

Wiedza o kulturze

449/2012

Spotkanie z kulturą. Podręcznik do wiedzy o kulturze

M. Bokiniec,                         B. Forysewicz

Nowa Era

Matematyka

540/1/2012/2014/2015

Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym. Podręcznik do liceum i technikum. kl 1, kl II

Alina Przychoda, Zygmunt Łaszczyk

WSiP

Historia

525/2012

Poznać przyszłość. Wiek XX

St. Roszak, J. Kłaczkow

Nowa Era

Chemia

528/1/2012/2015

Chemia ogólna i nieorganiczna. Zakres rozszerzony

M. Litwin, Sz. Styka-Wlazło, J. Szymońska

Nowa Era

Podstawy

przedsiębiorczości

467/2012/2015

Krok w przedsiębiorczość

Z. Makieła

 

T. Rachwał

Nowa Era

 

Religia

AZ-42-03/12-KL-2/13

Na drogach wiary.

Ks. J. Czerkawski, E. Kondrak, B. Nosek

Jedność Kielce

Działalność gospodarcza w przetwórstwie spożywczym

2013

Prowadzenie działalności gospodarczej

T. Gorzelany

W. Aue

Nowa Era

Technika w produkcji piekarskiej

16/2016

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta

P.Dominik

K. Przybylska-Dominik

WSiP

Procesy produkcji wyrobów piekarskich

14/2016

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich

E.Giemza

WSiP

Technologie produkcji piekarskiej

2016

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta

Magazynowanie surowców piekarskich

K. Jarosz

WSiP

Język angielski  w produkcji piekarskiej

450/2012/2015

Career Path  Cooking

V.  Evens, J. Dooby

Express Publishing

 

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2019/2020

KLASA III TECHNIKUM TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI

 

Przedmiot

Numer dopuszczenia

Tytuł podręcznika

Autor

Wydawnictwo

Język polski

 

541/4/2012

Lustra świata. Młoda – Polska - Dwudziestolecie. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum cz. 4

Witold Bobiński, A. Janus Sitarz, Maciej Pasibek

WSiP

Język angielski

 

 

887/2017

Repetytorium matura podstawowa LONGMAN

Marta Umińska       Bob  Hastings            Dominika Chandles

Pearson

Język niemiecki

 

451/3,4 / 2012/2015

Infos 2. Podręcznik i ćwiczenia.

B.Sekulski,      N.Drabich, T.Gajownik, C.Serzysko

Pearson

Matematyka

 

540/2/2013/2015   540/3/2014/2016

Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym. Podręcznik do liceum i technikum. Klasa 2, kl. 3

Alina Przychoda, Zygmunt Łaszczyk

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne

 

Religia

AZ-43-01/12

,,Za progiem nadziei”

Sł. Mazur, B. Nosek, K. Rokosz

Jedność Kielce

Chemia

 

Chemia ogólna i nieorganiczna

 

M. .Litwin, Sz. Styka - Wlazło

Nowa Era

Historia i społeczeństwo

525/2012

Poznać przeszłość. Wiek XX. Zakres podstawowy

 

St. Roszak
G.Kłaczkow

Nowa Era

Działalność gospodarcza w przetwórstwie spożywczym

2013

Prowadzenie działalności gospodarczej

T. Gorzelany
W. Aue

Nowa Era

Technologie produkcji piekarskiej

2016

Magazynowanie surowców piekarskich

 

K. Jarosz

WSiP

Technologie przetwórstwa spożywczego

 

1/2010

Podstawy technologii żywności

E.Czarniecka-Skubina
D. Nowak

WSiP

Podstawy analizy żywności

2/2012

Podstawy analizy i oceny jakości żywności

M.Bączkiewicz
T.Fortuna
L.Juszczak
J.Soblewska-Zielińska

WSiP

Procesy produkcji wyrobów piekarskich

16/2016

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich

 

E.Giemza

WSiP

Nadzór produkcji w zakładach przetwórstwa spożywczego

1/2010

Podstawy technologii żywności

E.Czarniecka-Skubina
D. Nowak

WSiP

Analiza żywności

2/2012

Podstawy analizy i oceny jakości żywności

M.Bączkiewicz
T.Fortuna
L.Juszczak
J.Soblewska-Zielińska

WSiP

 

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2019/2020

KLASA IV TECHNIKUM TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI

 

Przedmiot

Numer dopuszczenia

Tytuł podręcznika

Autor

Wydawnictwo

Język polski

 

541/4/2012

Lustra świata. Młoda – Polska - Dwudziestolecie. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum cz. 4

Witold Bobiński, A. Janus Sitarz, Maciej Pasibek

WSiP

Język angielski

 

 

887/2017

Repetytorium matura podstawowa LONGMAN

Marta Umińska       Bob  Hastings            Dominika Chandles

Pearson

Język niemiecki

 

451/5,6/ 2012/2015

Infos 3. Podręcznik i ćwiczenia.

B.Sekulski, N.Drabich, T.Gajownik

Pearson

Matematyka

 

540/3/2014/2016

Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym. Podręcznik do liceum i technikum. Klasa 2, kl. 3

Alina Przychoda, Zygmunt Łaszczyk

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne

 

Religia

AZ-43-01/12

,,Za progiem nadziei”

Sł. Mazur, B. Nosek, K. Rokosz

Jedność Kielce

Chemia

528/2/2013

To jest chemia 2 Chemia organiczna. Zakres rozszerzony

M. Litwin, Sz. Styka-Wlazło, J. Szymańska

Nowa Era

Historia i społeczeństwo

525/2012

Poznać przeszłość. Wiek XX. Zakres podstawowy

St. Roszak
G.Kłaczkow

Nowa Era

Technologie przetwórstwa spożywczego

 

1/2010

Podstawy technologii żywności

E.Czarniecka-Skubina
D. Nowak

WSiP

Analiza żywności

2/2012

Podstawy analizy i oceny jakości żywności

M.Bączkiewicz
T.Fortuna
L.Juszczak
J.Soblewska-Zielińska

WSiP

Nadzór produkcji w zakładach przetwórstwa spożywczego

1/2010

Podstawy technologii żywności

E.Czarniecka-Skubina
D. Nowak

WSiP

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2019/2020

KLASA I TECHNIKUM AGROBIZNESU  (PO SZKOLE PODSTAWOWEJ)

Przedmiot

Numer dopuszczenia

Tytuł podręcznika

Autor

Wydawnictwo

Język polski

951/1/2019

Przeszłość i dziś. Literatura -język- kultura. Część 1 i 2.

 

K. Mrowczewicz

Stentor, WSiP

 

 

Język angielski

985/1/2019

Vision.  2019,  poziom A2

Podręcznik dla liceów i techników

J. Quintana, M. Duckworth

Oxford

 

 

Matematyka

971/1/2019

Podręcznik do matematyki do liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.

Wojciech Babiański, Lech Chańko, Karolina Wej

Nowa Era

 

 

Historia

525/2012

Poznać przeszłość. Wiek XX  Podręcznik do historii dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy.

Mariusz Pawlak, Adam Szweda.

Nowa Era

 

 

Język niemiecki

940/1/2018

Trends 1. Podręcznik do języka niemieckiego dla liceów i techników. Ćwiczenia.

A. Życka, E. Kościelniak- Walewska,
A. Ch. Korber.

Nowa Era

 

 

Religia

AZ-33-01/13-KI-1/16

Błogosławieni, którzy naśladują Jezusa.

Ks. Dr T. Smech, E. Konrad, B. Nosek.

 

Jedność Kielce

 

 

Filozofia

 

1063/2019

Filozofia. Podręcznik dla szkół ponadpodstawowych

M. Łojek

Operon

 

 

Edukacja dla bezpieczeństwa

1007/2019

Podręcznik. Zakres podstawowy Edukacja dla bezpieczeństwa. Podręcznik dla szkół ponadpodstawowych. Zakres podstawowy

Barbara Boniek, Andrzej Kruczyński

Operon

 

 

Informatyka

1052/1/2019

Informatyka. Klasa 1. Podręcznik linia I. Zakres podstawowy. Liceum i technikum

Wojciech Hermanowski

 

Operon

 

 

Fizyka

1001/1/2019

Odkryć fizykę. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum zakres podstawowy

Marcin Braun, Weronika Śliwa

Nowa Era

 

 

Geografia

983/1/2019

Oblicza geografii 1. Podręcznik do liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy.

M.  Więckowski ,  R.  Malarz

Nowa Era

 

 

Biologia

 

Biologia na czasie

Zakres rozszerzony

M. Guzik, R. Kozik

 

 

Nowa Era

Chemia

994/1/2019

To jest chemia. Chemia nieorganiczna

Zakres podstawowy

 

  1. Mrzigod ,  R.Hassa ,                         J. Mrzigod

Nowa Era

Bezpieczeństwo i higiena pracy

2016

BHP w branży gastronomicznej

P. Dominik

 

 

WSiP

Produkcja roślinna

33/2008 cz. I

 

Produkcja roślinna cz. I Środowisko i podstawy agrotechniki

Cz. I  praca zbiorowa pod red. W. Grzebisza

 

 

Hortpress

27/2008 cz. II

Cz. II Czynniki produkcji roślinnej

Cz. II  P.J. Domański, W. Grzebisz, S. Wolny

 

 

Produkcja zwierzęca

36/2006

Produkcja zwierzęca cz. I Wiadomości wstępne

 

Praca zborowa pod. Red. A. Rekiel

 

 

Hortpress

Technika w rolnictwie

5/94

Podstawy mechanizacji. Wiadomości ogólne

Danuta Kozłowska

 

 

Hipokrates

Produkcja roślinna w praktyce

33/2008 cz.I

Produkcja roślinna cz. I Środowisko  i podstawy agrotechniki

 

Cz. I  praca zbiorowa pod red. W. Grzebisza

 

 

Hortpress

28/2006 cz.II

Cz. II Czynniki produkcji roślinnej

Cz. II  P.J. Domański, W. Grzebisz, S. Wolny

 

 

Produkcja zwierzęca w praktyce

36/2006 cz.I

 

Produkcja zwierzęca cz. I Wiadomości wstępne

Praca zborowa pod. Red. A. Rekiel

 

Hortpress

28/2006 cz. II

 

Produkcja zwierzęca cz. II Bydło i trzoda chlewna

Praca zbiorowa pod red. T. Nałęcz-Tarwackiej

Technika w rolnictwie w praktyce

32/2008

Mechanizacja rolnictwa cz. I

  1. Lisowski

Hortpres

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2019/2020

KLASA I TECHNIKUM AGROBIZNESU (PO GIMNAZJUM)

Przedmiot

Numer dopuszczenia

Tytuł podręcznika

Autor

Wydawnictwo

Język polski

541/1/2012

Lustra Świata. Starożytność – Średniowiecze.

Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum.cz. 1

Witold Bobiński, A. Janus Sitarz, Maciej Pasibek

WSiP

541/2/2012

Lustra Świata. Starożytność – Średniowiecze.

Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum.cz. 2

Język angielski

985/1/2019

 

Vision. Poziom A2

Helen Casey, Joanna Szuwart

Oxford

 

 

Język niemiecki

940/1/2018

Trends 1.  Podręcznik do języka niemieckiego dla liceów i techników. Ćwiczenia.

  1. Życka, E. Kościelniak-Walewska, A. Ch. B. Korber.

Nowa Era.

 

 

Matematyka

540/1/20122014

Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym. Podręcznik do liceum i technikum. Klasa 1

Alina Przychoda, Zygmunt Łaszczyk

 

WSiP

 

Fizyka i astronomia

477/2012

Odkryć fizykę. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy.

Marcin Braun, Weronika Śliwa, Adam Ogaza

 

Nowa Era

Chemia

448/2012/2015

Ciekawi Świata. Chemia. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych – zakres podstawowy

Joanna Meszko

 

 

Operon

Biologia

457/2012

Ciekawi Świata. Biologia. Zakres podstawowy. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych.

Praca zbiorowa Agnieszka Łuszczyca i inni…/

 

 

Operon

Geografia

455/2012

 

Ciekawi świata

Zbigniew Zaniewicz

 

 

Operon

Podstawy przedsiębiorczości

467/2012/2015

Krok w przedsiębiorczość

Z. Makieła

T. Rachwał

 

Nowa Era

Historia

525/2012

 

Poznać przeszłość. Wiek XX

St. Roszak, J. Kłaczkow

 

 

Nowa Era

Informatyka

452/2012

 

Informatyka – odkrywamy na nowo – zakres podstawowy.

Arkadiusz Gawełek

Operon

Religia

AZ-41-03/12-KL-1/12

W blasku Bożej prawdy.

Ks. T. Śmiech, E. Kondrak, B. Nosek

Jedność Kielce

Edukacja dla bezpieczeństwa

409/2012

Ciekawi świata. Edukacja dla bezpieczeństwa podręcznik

B. Boniek, A. Kruczyńska, Ł. Wrycz – Rekowski

 

Operon

Wiedza o społeczeństwie

505/2012/2015

W centrum uwagi - zakres podstawowy

A. Janicki

Nowa Era

 

 

Bezpieczeństwo i higiena pracy

2016

BHP w branży gastronomicznej

Piotr Dominik

WSiP

 

 

Produkcja roślinna

33/2008 cz. I

27/2008 cz. II

Produkcja roślinna

Cz. I Środowisko i podstawy agrotechniki

Cz. II Czynniki produkcji roślinnej

Cz. I praca zbiorowa pod red. Witolda Grzebisza

Cz. II P.J. Domański, W. Grzebisz, S. Wolny

Hortpress

Produkcja zwierzęca

36/2006

Produkcja zwierzęca cz. I

Wiadomości wstępne

Praca zbiorowa pod. Anny Rekiel

 

Hortpress

Technika w rolnictwie

5/94

 

Podstawy mechanizacji. Wiadomości ogólne.

Danuta Kozłowska

Hipokrates s.p. z.o.o.

 

 

Produkcja roślinna w praktyce

33/2008 cz. I

27/2008 cz. II

Produkcja roślinna

Cz. I Środowisko i podstawy agrotechniki

Cz. II Czynniki produkcji roślinnej

Cz. I praca zbiorowa pod red. Witolda Grzebisza

Cz. II P.J. Domański, W. Grzebisz, S. Wolny

Hortpress

Produkcja zwierzęca w praktyce

36/2006 cz. I

28/2006 cz. II

Produkcja zwierzęca cz. I

Wiadomości wstępne

Produkcja zwierzęca cz. II

Bydło i trzoda chlewna

cz. I -Praca zbiorowa pod. Anny Rekiel

cz. II – Praca zbiorowa pod red. Teresy Nałęcz-Tarwackiej

 

Hortpress

Technika w rolnictwie w praktyce

32/2008

Mechanizacja rolnictwa cz. I

Aleksander Lisowski

Hortpress

 

ZESTAW  PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2019/2020

KLASA II TECHNIKUM AGROBIZNESU  

 

Przedmiot

Numer dopuszczenia

Tytuł podręcznika

Autor

Wydawnictwo

Język polski

541/3/2012

Lustra Świata Romantyzm–Pozytywizm. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Cz. 3

Witold Bobiński, A. Janus Sitarz, Maciej Pasibek

WSiP

Język angielski

720/2/2014/2015

Matura PrimeTimePlus  Pre-Intermediate               / kontynuacja z klasy I/

VirginiaEvans, Jenny Dodey

Express Publishing

Język niemiecki

451/3,4/2012/2015

Infos 2. Podręcznik i ćwiczenia.

B.Sekulski, N.Drabich, T.Gajownik, C.Serzysko

Pearson

Matematyka

540/1/2012/2014

540/2/2013/2015

Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym. Podręcznik do liceum i technikum. kl I, kl II

Alina Przychoda, Zygmunt Łaszczyk

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne

Historia

525/2012

Poznać przyszłość. Wiek XX

St. Roszak, J. Kłaczkow

Nowa Era

Wiedza o społeczeństwie

630/1/2012

W centrum uwagi – zakres rozszerzony

A. Janicki

J. Kięczkowska

Nowa Era

Chemia

528/1/2012/2015

Chemia ogólna i nieorganiczna. Zakres rozszerzony

M. Litwin, Sz. Styka-Wlazło, J. Szymońska

Nowa Era

Podstawy

przedsiębiorczości

467/2012/2015

Krok w przedsiębiorczość

Z. Makieła

T. Rachwał

Nowa Era

Religia

AZ-42-03/12-KL-2/13

Na drogach wiary.

Ks. J. Czerkawski, E. Kondrak, B. Nosek

Jedność Kielce

Działalność gospodarcza w agrobiznesie

2013

Prowadzenie działalności gospodarczej

T. Gorzelany

W. Aue

WSiP

Produkcja roślinna

33/2008 cz. I

27/2008 cz. II

Produkcja roślinna

Cz. I praca zbiorowa pod red. Witolda Grzebisza

Cz. II P. J. Domański, W. Grzebisz, S. Wolny

Hortpress

Produkcja zwierzęca

36/2006

Produkcja zwierzęca cz. I Wiadomości wstępne.

Praca zbiorowa pod red. Anny Rekiel

Hortpress

Technika w rolnictwie

Cz. I 32/2008

Cz. II 2009

Mechanizacja rolnictwa cz. I i cz. II

Cz. I Aleksander Lisowski

Cz. II Marek Gaworski, Krzysztof Korpysz

Hortpress

Produkcja rolnicza

32/2008

 

 

Mechanizacja rolnictwa cz. I

 

Aleksander Lisowski

Hortpress

2009

Mechanizacja rolnictwa cz. II

Marek Gaworski, Krzysztof Korpysz

Hortpress

66/2015

Produkcja roślinna cz. III

Technologie  produkcji roślinnej

Pod red. Witolda Grzebisza

Hortpress

Język obcy w agrobiznesie

2011

Career PathAgriculture

Neil Osulliran, James D. Libbion

Express Publishing

Wiedza o kulturze

449/2012

Spotkanie z kulturą. Podręcznik do wiedzy o kulturze.

Monika Bokiniec, Barbara Forysewicz  i inni

Nowa Era

 

ZESTAW  PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2019/2020

KLASA III TECHNIKUM AGROBIZNESU  

Przedmiot

Numer dopuszczenia

Tytuł podręcznika

Autor

Wydawnictwo

Język polski

541/4/2012

Lustra świata. Młoda – Polska - Dwudziestolecie. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum cz. 4

Witold Bobiński, A. Janus Sitarz, Maciej Pasibek

 

WSiP

Język angielski

887/2017

Repetytorium matura podstawowa LONGMAN

Marta Umińska       Bob  Hastings            Dominika Chandles

 

Pearson

Język angielski zawodowy

2011

Agriculture

Neil OSulliran          James D. Libbin

Express Publishing

Język niemiecki

451/3,4  2012/2015

Infos 2. Podręcznik i ćwiczenia.

B.Sekulski, N.Drabich, T.Gajownik, C.Serzysko

Pearson

Matematyka

540/2/2013/2015   540/3/2014/2016

Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym. Podręcznik do liceum i technikum. Klasa 2, Klasa  3

Alina Przychoda, Zygmunt Łaszczyk

WSiP

 

Religia

 

AZ-43-01/12

 

,,Za progiem nadziei”

 

Sł. Mazur, B. Nosek, K. Rokosz

 

Jedność Kielce

 

Geografia

502/1/2012

Geografia 1 Ciekawi świata – zakres rozszerzony

R. Wróblewski,

M. Zawadzka-Kuc

Janusz Stasiak

 

Operon

502/2/2013

Geografia 2 Ciekawi świata – zakres rozszerzony

Wiedza o społeczeństwie

630/1/2012

W centrum uwagi – zakres rozszerzony

A. Janicki

J. Kięczkowska

 

Nowa Era

Historia i społeczeństwo

659/1/2013

Historia i społeczeństwo. Poznać przyszłość. Ojczysty Panteon i ojczyste spory.

T. Maćkowski

Iwona Janicka

 

Nowa Era

659/2/2014

Historia i społeczeństwo. Poznać przyszłość. Rządzący i rządzeni.

Działalność gospodarcza w agrobiznesie

2013

Prowadzenie działalności gospodarczej

T. Gorzelany

W. Aue

WSiP

Produkcja roślinna

66/2015

Produkcja roślinna cz. III

Technologie produkcji roślinnej

W. Grzebisz

Hortpress

Produkcja zwierzęca

03/2007

Produkcja zwierzęca. Owce, kozy, konie, drób, pszczoły i króliki

Praca zbiorowa                                                    pod red. Teresy Nałęcz - Tarwackiej

Hortpress

Technika w rolnictwie

32/2008

Mechanizacja rolnictwa cz. I

  1. Lisowski

Hortpress

2009

Mechanizacja rolnictwa cz. II

M. Gaworski, K. Korpysz

Przetwórstwo żywności

05/2008

Agrobiznes Podstawy przetwórstwa spożywczego

E. H. Lada

WSiP

Rachunkowość i rozliczenia podatkowe

2019

Zasady rachunkowości finansowej

  1. Padurek

Padurek

Prowadzenie przetwórstwa spożywczego

05/2008

Agrobiznes Podstawy przetwórstwa spożywczego

E.H. Lada

WSiP

Organizacja przedsiębiorstwa agrobiznesowego

 

Zasady rachunkowości finansowej

Bożena Puderek, Małgorzata Szpleter

Padurek

ZESTAW  PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2019/2020

KLASA IV TECHNIKUM AGROBIZNESU  

 

Przedmiot

Numer dopuszczenia

Tytuł podręcznika

Autor

Wydawnictwo

Język polski

541/4/2012

Lustra świata. Młoda – Polska - Dwudziestolecie. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum cz. 4

Witold Bobiński, A. Janus Sitarz, Maciej Pasibek

WSiP

Język angielski

887/2017

Repetytorium matura podstawowa LONGMAN

Marta Umińska       Bob  Hastings            Dominika Chandles

Pearson

Język niemiecki

451/5,6/ 2014/2015

Infos 3. Podręcznik i ćwiczenia.

B.Sekulski, N.Drabich, T.Gajownik

Pearson

Matematyka

 540/3/2014/2016

Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie podstawowym. Podręcznik do liceum i technikum. Klasa 3

Alina Przychoda, Zygmunt Łaszczyk

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne

Geografia

502/2/2013

Geografia 2   Ciekawi świata – zakres rozszerzony                                              Geografia 3 cz. 1 i 2 Ciekawi świata – zakres rozszerzony

R. Wróblewski,  M. Zawadzka-Kuc

Janusz Stasiak

Operon

Wiedza o społeczeństwie

630/1/2012

W centrum uwagi – zakres rozszerzony

A. Janicki

J. Kięczkowska

Nowa Era

Historia i społeczeństwo

659/1/2013

Historia i społeczeństwo. Poznać przyszłość. Ojczysty Panteon i ojczyste spory.

T. Maćkowski

Iwona Janicka

Nowa Era

659/2/2014

Historia i społeczeństwo. Poznać przyszłość. Rządzący i rządzeni.

Organizacja przedsiębiorstwa  agrobiznesowego

 

Ryczałt; Karta podatkowa; Podatkowa księga przychodów i rozchodów; Pracownia ekonomiczna III……….

Bożena Puderek, Małgorzata Szpleter

Padurek

Religia

AZ-43-01/12

Za progiem nadziei

S. Mazur, B. Nosek, K. Rokosz

Jedność Kielce